Hi, ik ben Vesna en dit is mijn weg naar zichtbaar succes

Als  kleurstylist, personal shopper en fotograaf, heb ik 10 jaar ervaring met het authentiek en kleurrijk in beeld brengen van vrouwelijke ondernemers. Sinds 2019 leer ik ze ook hun eigen smartphone camera in te zetten als ‘tool’ voor zelfacceptatie en zelfpromotie.

Dit doe ik zelf al jaren en daar ben ik zichtbaar succesvol geworden op social media en in ‘real life.’  Ik trek de juiste klanten aan door mijn eigen stijl in visual storytelling.

Het idee voor het oprichten van de Be Your Selfie community en gelijknamige trainingen, is ontstaan vanuit mijn eigen zelfportretreis.

 

De camera is niet onze vijand maar onze bondgenoot,

onze gids terug naar onszelf

 

 

Van zelftwijfel naar zelfpromotie

 

Ik begon met selfies maken toen ik mijn eerste Smartphone kreeg, waardoor het maken van zelfportretten toegankelijk werd. Dat was in 2010, geloof ik. Het was niet gepland mijn diep gewortelde zelftwijfel, die ik door mijn pestverleden en wat je als vrouw aangepraat wordt, heb opgelopen, te lijf te gaan. Nee, ik wilde snapshots maken van alles en iedereen, behalve mezelf.

Maar het tegenovergestelde gebeurde, je raadt het al:  ik ging mezelf in beeld brengen en werd een heuse selfiegraaf!

Voorheen had ik echt een broertje dood aan foto’s van mezelf en stond ik liever achter de camera dan ervoor. Foto’s van mezelf maken voelde alsof ze me alles lieten zien wat mijn innerlijke criticus tegen me zou zeggen. Maar gaandeweg begon ik de vrouw op de foto’s te zien zoals ik een vriendin mij zou zien.

Op diep niveau was er een shift gaande, waardoor ik nu mijn selfies met zelfcompassie kan bekijken, zowel tijdens het maken van de foto’s als de foto die ik uiteindelijk deel op social media.

Ik begon te spelen met poses, kleuren, kleren en schreef er verhalen bij.

Het nemen van foto’s was niet langer eng! Het begon te voelen als een plek van zelfexpressie, zelfontdekking en zelfbeeld-heling. Hoe geweldig is dat?

 

 

Niet dat het altijd gemakkelijk was hoor…Er waren zoveel foto’s die me lieten zien wat mijn innerlijke criticus me vertelde wat waar was. Maar ik creëerde een groeiende verzameling selfies die mij een ander mijn verhaal vertelden. De reacties van mijn volgers op social media waren positief en hartverwarmend

Ik werd een rolmodel voor vrouwen die gezien willen worden.

Ik moest kiezen wie ik wilde geloven: Mijn innerlijke criticus of mijn fans. Na al die aanmoediging raakte ik zelf ook overtuigd  dat ik gezien mocht worden en op deze manier van waarde kon zijn.

Het mooie was: ik kreeg er klanten door!

Ik merkte dat hoe meer ik mezelf liet zien… niet alleen de mooie dingen, maar juist ook de dingen die ik vroeger liever verborg … hoe meer mensen op me afkwamen. Die mijn gekkigheid juist leuk vonden. Die graag met mij wilden werken omdat ik een beetje …uh… merkwaardig ben. Vrouwen die met mij wilden werken, juíst omdat ik mezelf liet zien met al mijn kleur en fleur. Want die eigenaardigheden onderscheiden je van de grijze muizenmassa. Die maken je merk, je brand en laten jouw uniqueness zien. En dat is nodig als je serieus werk wilt maken van je bedrijf.

Na jarenlang mezelf op deze manier te hebben promoot, voelde ik in 2019 dat de tijd rijp was dat ik andere vrouwen dit ook ging leren.

 

Ik heb de Be yourselfie community opgericht en starte met het geven van live masterclasses en ik heb de Selfie Starter Gids geschreven. Alles om jou te inspireren en in actie te zetten foto’s van je zelf te maken zonder schaamte, zodat je die kunt inzetten voor je marketing uit verbinding en zo je bedrijf kan laten groeien en bloeien.

Liefs,

Vesna.

Heb je geen idee wat voor foto’s je bij je social mediaberichten van jezelf kunt maken?

Download dan gratis mijn fotoinspiratiegids!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This